woody rumpus

Great client. Great materials. 

 

A small but mighty connecting extension, a ‘rumpus room’ from an underused lounge to a kitchen/dining, allowing the client and their young family to spend more time together. 

 

This project is in a leafy Conservation area in a booming South Manchester suburb. The oak structure is exposed internally and became a really important part of the design, being expressed internally and externally. It gives the impression of being immersed in the textures of the garden. 

 

Location: Levenshulme, Manchester 

Specifics: Conservation Area 

Size: 12 sqm 

Budget: £47k 

Sustainability: Timber structure (FSC Oak) 

Timber cladding (FSC Oak)  

Composite high performance windows  

Builder: Wheeler Barber Developments 

Structural Engineer: Porthouse Dean 

Photography: Dorian Knightley 

Client quote: “Claire designed and project managed our house extension and did a brilliant job from start to finish. She really listened to our vision (we knew we wanted a lot of glass/light and wood) and incorporated our ideas into a modern design that would actually work and contrasted really well with our Victorian semi-detached house. Claire skilfully liaised with the building team and dealt with any problems that arose swiftly and professionally. Her communication and professionalism were second to none throughout the duration of the project (not to mention that she’s also a really lovely person!) We are delighted with our extension which has transformed our living space, and would recommend Claire to anyone looking for a first class architect.” 

   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *